Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad gösfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härlig fiskgratäng med bl.a. räkor, bladspenat och löjrom. Den som vill kan smaksätta gratängsåsen med t.ex. dill, fänkål eller en aning dragon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enl förpackningens anvisning. Koka ihop den finhackade schalottenlöken och vinet tills ca 1 dl av vätskan återstår.
  2. Tillsätt vatten, fiskfon och 2 dl grädde. Koka ihop i ytterligare 7-8 minuter. Rör ner redningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Fräs spenat och finhackad vitlök hastigt i olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg över på en tallrik och låt svalna.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Sjud dem i omgångar i en kastrull med lättsaltat vatten (2 tsk/liter vatten) i ca 2 minuter. Lägg fiskbitarna på hushållspapper att rinna av.
  5. Varva fiskbitar och spenat omlott i en ugnssäker gratängform. Lägg på räkorna.
  6. Vispa resterande grädde lätt/luftigt. Vispa ner äggulorna i vitvinssåsen. Vänd ner grädden.
  7. Häll gratängsåsen över fisken och räkorna. Gratinera i ca 10 minuter, tills gratängen fått fin färg. Garnera med dill. Servera med riset och löjrommen i en skål bredvid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulrijoha 1 oktober 2009

    kolla detta recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.