Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad gösfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gösen har ett fast kött och är mycket välsmakande. Dessutom innehåller den lite fett och är kalorisnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj dragonkvistarna väl. Ta av bladen från åtta av kvistarna och hacka bladen fint. Lägg en kvist åt sidan till garnering.
  2. Rör det mjuka margarinet krämigt med en gaffel. Blanda ner senap, ströbröd, hackad dragon och 1 tsk citronsaft. Krydda med svartpeppar och rivet citronskal.
  3. Smörj en grund ugnsfast form med margarin. Sätt ugnens grill på 250 grader.
  4. Krydda gösfiléerna med salt och peppar och droppa över resten av citronsaften. Lägg filéerna med skinnsidan neråt i formen. Bred dragon- och senapskräm på varje filé.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera ca 8 minuter. Lägg upp på tallrikar och garnera med den sparade dragonkvisten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.