Grönpeppar är en liten bortglömd krydda, synd för den passar utmärkt till fläskfilé. Gratängen kan förberedas i god tid och bara ställas i ugnen inför servering.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Ansa filén från hinnor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Bryn filéskivorna. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en ugnssäker form.
Vispa ur stekpannan med buljong och grädde, tillsätt grönpeppar och låt puttra sakta i 5 minuter. Vispa i redning och låt såsen tjockna.
- Potatistoppar: Skala och tärna potatisen. Låt den koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatisen med ägg och smör, späd ev med lite grädde med det ska fortfarande vara ett fast mos.
- Klicka eller spritsa moset runt filén och häll försiktigt såsen över köttbitarna. Gratinera mitt i ugnen tills filén är genomstekt och potatistopparna har fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar