Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad grönpepparfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönpeppar är en liten bortglömd krydda, synd för den passar utmärkt till fläskfilé. Gratängen kan förberedas i god tid och bara ställas i ugnen inför servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Ansa filén från hinnor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Bryn filéskivorna. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med buljong och grädde, tillsätt grönpeppar och låt puttra sakta i 5 minuter. Vispa i redning och låt såsen tjockna.
  2. Potatistoppar: Skala och tärna potatisen. Låt den koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatisen med ägg och smör, späd ev med lite grädde med det ska fortfarande vara ett fast mos.
  3. Klicka eller spritsa moset runt filén och häll försiktigt såsen över köttbitarna. Gratinera mitt i ugnen tills filén är genomstekt och potatistopparna har fått fin färg, ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.