Lyxa till det på nyår!
En lyxig restaurangrätt som med djupfryst hummer kan bli en perfekt rätt för nyårssupén. Den här varianten är lättlagad med ganska få ingredienser.
Instruktioner
- Dela humrarna på längden och ta ut allt kött, även ur klorna.
Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i klyftor och fräs dem sakta i lite smör. Skär hummerköttet i bitar och lägg det bland champinjonerna. Värm sakta och häll i konjak.
- Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning.
Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka.
Salta och peppra och vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.
- Blanda försiktigt såsen med champinjonerna och hummerköttet.
Fyll hummerskalen med blandningen och strö på riven ost. Gratinera under grillelementet tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg.
- Garnera med färska örter och servera genast.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade Guardianlinda's gratinerade hummer igår kväll. Super gott. Hade tyvärr inga champinjoer bytte det med torkade kantareller som jag la i blöt i ca 30 min. Jag la till lite strimlad purjo och finhackad vitlök också. Det här är ett recept som jag kommer använda mig av i framtiden. /Sanna
Riktigt gott!