Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad Hummer á la Gunilla

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna gratinerade hummer kan vi inte vara utan på Nyår....ja, jag skulle kunna äta den året runt....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sherrystuvningen: Smält smör och vispa i mjölet. Rör ned den franska senapen. Häll på vatten, grädde samt tillsätt fiskbuljongen. Låt sjuda till stuvningen tjocknar. Häll i sherryn och låt sjuda ytterligare en liten stund. Krydda med kajenn och salt. Dra av från spisen
  2. Rensa hummern och grovhacka köttet (även köttet i klorna), ta också tillvara ev rom som finns och hacka ned.
  3. Blanda ned hummerköttet i sherrystuvningen och smaka av med ev lite mer sherry, kajenn, fransk senap och salt. Tillsätt äggulan.
  4. Fyll hummerskalen med stuvningen och strö över riven ost. Gratinera ca 12 min i 250 grader (eller tills fin färg).
  5. Servera den gratinerade hummern på ruccola-bädd och med ett gott vitlöksbröd. Dryckesförslag: Asti Cinzano

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunheikkinen 9 januari 2010

    Mjölmängden står inte angiven i receptet..Jag gjorde det här igår. Alldeles för salt! Jag tror att ½ fiskbuljongtärning räcker till en hummer eller ännu lite mindre. Gärna lite mer senap. Kanske ½ tsk vanlig senap. Så tyvärr, pga. sältan inte i vår smak. skriv gärn i mjölmängden Mvh Gun

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.