- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna gratinerade hummer kan vi inte vara utan på Nyår....ja, jag skulle kunna äta den året runt....
Instruktioner
- Sherrystuvningen: Smält smör och vispa i mjölet. Rör ned den franska senapen. Häll på vatten, grädde samt tillsätt fiskbuljongen. Låt sjuda till stuvningen tjocknar. Häll i sherryn och låt sjuda ytterligare en liten stund. Krydda med kajenn och salt. Dra av från spisen
- Rensa hummern och grovhacka köttet (även köttet i klorna), ta också tillvara ev rom som finns och hacka ned.
- Blanda ned hummerköttet i sherrystuvningen och smaka av med ev lite mer sherry, kajenn, fransk senap och salt. Tillsätt äggulan.
- Fyll hummerskalen med stuvningen och strö över riven ost. Gratinera ca 12 min i 250 grader (eller tills fin färg).
- Servera den gratinerade hummern på ruccola-bädd och med ett gott vitlöksbröd.
Dryckesförslag: Asti Cinzano
Publicerat den
29 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mjölmängden står inte angiven i receptet..Jag gjorde det här igår. Alldeles för salt! Jag tror att ½ fiskbuljongtärning räcker till en hummer eller ännu lite mindre. Gärna lite mer senap. Kanske ½ tsk vanlig senap. Så tyvärr, pga. sältan inte i vår smak. skriv gärn i mjölmängden Mvh Gun