Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer, budget

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade detta recept i Allt om Mat för 25 år sedan. Har sedan dess använt det som lyxig förrätt. Bl.a. fångade jag min dåvarande fru med den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och rensa humrarna. Dela humrar och champinjoner i lagom bitar. Ånga av champinjonerna i en stekpanna med 1 msk konjak.Lägg i humrarna på slutet. Drag åt sidan och gör en sås.
  2. Häll grädden i en liten kastrull,blanda i vetemjöl utrört i lite vatten. Värm, vispa i äggulorna.Sätt till det mesta av den rivna osten.Lägg i resten av konjaken. Värm och vispa tills osten smält och blandningen tjocknat. Häll såsen över svamp och hummerbitar i en ugnsfast portionsform. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i 200 grader ca 15 min.Servera med rostat bröd eller snedskurna baguetter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • KnatteO 29 december 2008

    Detta har varit en stående förrätt på våra nyårsfirande sedan slutet på 80-talet :) Vi kör det i år igen!

  • kiadirekt 28 december 2010

    Supergott! Gästerna imponerade och vår 11 åring har frågat när detta ska ätas nästa gång. Lätt att tillaga och otroligt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.