Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kräftstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera den som en förrätt eller som en lättare måltid med en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smördegen på ett smörpapper på en plåt, vik upp en kant runt om ca 1 cm. Förgrädda smördegen i 3 minuter.
  2. Dela kronärtskockorna i små bitar, slå av vattnet från kräftstjärtarna. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet och späd med grädden till en tjock stuvning. Vispa i 200 g av kräftosten och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Lägg ner kräftorna, kronärtskockorna, gräslöken och till sist äggulorna i stuvningen. Rör om ordentligt under tiden det kokar upp, ta bort direkt från spisen. Låt stuvningen svalna innan du vänder ner de vispade äggvitorna.
  4. Lägg stuvningen i det förgräddade skalet och gratinera i ugnen i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.