Färdiggrillad kyckling är stommen i denna gratäng. Färska champinjoner förhöjer smaken och champinjonkräm i såsen gör den fyllig och god.
Instruktioner
- Stycka och bena ur kycklingen. Dena den i småbitar. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med kycklingbitarna. Sätt ugnen på 250 grader.
- Värm och späd soppan med gräddmjölken, tillsätt champinjonkräm. Smaka av med salt, peppar och grillkrydda. Slå soppsåsen över kycklingbitarna så att de är helt täckta.
- Ansa svampen och skär den i tjocka skivor. Lägg dessa i rader i formen. Strö på den rivna osten.
- Laga potatismoset. Blanda i äggulan och spritsa eller lägg med sked ut moset mellan raderna av svamp. Gratinera ca 15 minuter eller tills gratängen fått vacker gyllenbrun färg.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmmm, så gott! Jag brukar använda kycklingfileér istället för färdiggrillad, bara att steka i små bitar innan! Solklar 5:a!