Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färdiggrillad kyckling är stommen i denna gratäng. Färska champinjoner förhöjer smaken och champinjonkräm i såsen gör den fyllig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka och bena ur kycklingen. Dena den i småbitar. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med kycklingbitarna. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm och späd soppan med gräddmjölken, tillsätt champinjonkräm. Smaka av med salt, peppar och grillkrydda. Slå soppsåsen över kycklingbitarna så att de är helt täckta.
  3. Ansa svampen och skär den i tjocka skivor. Lägg dessa i rader i formen. Strö på den rivna osten.
  4. Laga potatismoset. Blanda i äggulan och spritsa eller lägg med sked ut moset mellan raderna av svamp. Gratinera ca 15 minuter eller tills gratängen fått vacker gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • substitutet 11 augusti 2010

    Mmmmmm, så gott! Jag brukar använda kycklingfileér istället för färdiggrillad, bara att steka i små bitar innan! Solklar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.