Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kycklingfilé à la Nettan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna kycklingrätt komponerade jag i dag. Kycklingfilé under krämigt täcke av yoghurt, ost och örter Den passar till potatissallad, klyftpotatis, ris mm Kycklingen blir väldigt mör och saftig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Krydda filéerna med salt, peppar, curry och paprikapulver. Bryn filéerna i smör i en panna.
  3. Lägg över dem på bakplåtspappersklädd plåt. Efterstek dem i ugnen, ca 20 minuter.
  4. Skär hela filéerna i 1 cm tjocka skivor på snedden. Lägg tillbaks på plåten så att filéerna ser så hela ut som möjligt.
  5. Osttäcke: Blanda yoghurt, ost, citronsaft, dill, persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Bred ostblandningen över filéerna och gratinera i några minuter.
  7. Flytta över filéerna så hela som möjligt på ett serveringsfat.
  8. Servera gärna potatissallad, grönsallad och gratinerade tomathalvor till.
  9. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Goldwing 8 juli 2009

    Jättegott! Ungdomarna bråkade om vem som skulle ha de få resterna i matlådan. Dom fick dela som syskon och jag blev utan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.