Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kycklingfilé med gräddkokt spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Salt och gott en fredag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda filéerna och stek i lite olja tills de får en fin färg. Efterstek i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
  2. Blanda crème fraiche, parmaskinka, parmesan, fransk senap och persilja. Smaksätt med lite salt och peppar.
  3. Hacka löken och skär purjolöken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs spenat, lök och purjolök tills spenaten mjuknat. Häll på grädden och låt koka ihop tills grädden tjoknar något.
  4. Skär kycklingen i 1 cm tjoka skivor. Bred ostblandningen över och gratinera i ugnen på 200 grader i några minuter. Servera med gräddkokt spenat, pinjenötter och eventuellt ugnsbakade potatisklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.