Gratinerade skivor av lök med en underbar kryddning. En snabb, lätt och smakrik rätt som du tillagar i ugnen.
Instruktioner
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull, 1 tsk salt per liten vatten. Förväll de oskalade lökarna 20 minuter i vattnet, ta upp dem och låt dem svalna något. Låt mozzarellan rinna av.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt eller smörj ett stort ugnsfast fat eller form. Värm ugnen till 225 grader. Skala löken och skär den i ½ cm tjocka skivor. Bred ut skivorna på plåten (fatet/formen).
- Skölj basilika och salvia, skaka dem torra och knip av bladen från stjälkarna. Lägg några basilikablad åt sidan. Strimla resten av örtkryddorna.
- Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg dem på lökskivorna. Strö sedan över örterna, salt, peppar och sist parmesanosten. Droppa slutligen över olivoljan.
- Sätt in i ugnen. Gratinera a 15-20 minuter tills osten är gyllene.
- Lägg upp de gratinerade lökskivorna på ett serveringsfat eller täck med folie. Häll av oljan och garnera med basilikablad.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar