Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratinerade skivor av lök med en underbar kryddning. En snabb, lätt och smakrik rätt som du tillagar i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull, 1 tsk salt per liten vatten. Förväll de oskalade lökarna 20 minuter i vattnet, ta upp dem och låt dem svalna något. Låt mozzarellan rinna av.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller smörj ett stort ugnsfast fat eller form. Värm ugnen till 225 grader. Skala löken och skär den i ½ cm tjocka skivor. Bred ut skivorna på plåten (fatet/formen).
  3. Skölj basilika och salvia, skaka dem torra och knip av bladen från stjälkarna. Lägg några basilikablad åt sidan. Strimla resten av örtkryddorna.
  4. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg dem på lökskivorna. Strö sedan över örterna, salt, peppar och sist parmesanosten. Droppa slutligen över olivoljan.
  5. Sätt in i ugnen. Gratinera a 15-20 minuter tills osten är gyllene.
  6. Lägg upp de gratinerade lökskivorna på ett serveringsfat eller täck med folie. Häll av oljan och garnera med basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.