Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad mozzarella- och dillpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bakad potatis med fyllning av bl.a. crème fraiche - och bacon såklart!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel. Baka i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Känn med en sticka så att de är klara.
  2. Knaperstek baconet i små bitar, hacka dillen, riv mozzarellan och pressa vitlöken.
  3. Gröp försiktigt ur innehållet ur potatisarna, låt väggarna vara ca 5 mm tjocka, potatisarna ska fyllas igen.
  4. Lägg inkråmet i en skål och blanda med baconet, dillen, mozzarellan, vitlöken och crème fraichen. Salta och peppra och fyll potatisskalen med blandningen.
  5. Ställ in i ugnen på 200 grader tills ytan får en fin färg.
  6. Servera med en sallad och ev. en grillad köttbit.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mzankianka 2 augusti 2009

    Jättegott! Jag smulade i lite getost i mozzarellan för att få mer smak, mkt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.