Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad purjolök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart gott fungerar bäst som ett tillbehör till kyckling eller fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, snitta och skölj purjolökarna noga. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av i durkslag och spola dem i kallt vatten.
  2. Sås: Vispa samman äggulor, vin och citronskal i en tjockbottnad kastrull. Värm på medelgod värme och vispa kraftigt hela tiden.
  3. När den första kokbubblan syns häll snabbt upp den fluffiga krämen i en skål. Låt den svalna och blanda sedan med vispad grädde, salt och hälften av den rivna osten.
  4. Sätt ugnen på 225°. Fördela den förkokta purjon i en stor smord gratängform eller flera små. Ringla sås över och strö på ost.
  5. Gratinera 5-10 min beroende på formens storlek. Ovansidan ska få lite färg. Servera purjon varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.