Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god fiskrätt som egentligen ska vara med rödtunga,men blir lika god (och billigare)med rödspätta.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225*C Börja med såsen.Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och låt sjuda till simmig konsistens, cirka 10 min.Smaksätt med salt och peppar.Dela fiskfileerna på längden. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform.Slå på gräddsåsen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 10 min. Servera med kokt potatis och sparris.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • farmoringer 27 maj 2009

    Det här smakade bra. Jag redde såsen med lite maizena plus att jag kryddade fisken med salt och lime/dillkrydda.

  • ansr 5 september 2009

    Har just avnjutit gratinerad rödspätta. Jag rullade in filéerna i lite kaviar, även det blev bra. Såsen var ju perfekt. Mycket gott. Hälsningar Ann-Christin

  • moikanen 25 juni 2010

    bra

  • cada72 15 januari 2013

    Det var väl OK, men barnen var inte speciellt förtjusta tyvärr

  • Tesslatess 7 februari 2013

    Tack för en jättegott recept, hela familjen tyckte om den, även lillen =) Kommer absolut att göras fler gånger

  • bitten56 7 mars 2015

    Det här var riktigt gott.Tog även färska räkor på rödspättan innan såsen hälldes på. Du får en 5: av mig och gubben.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.