Njut den raffinerade smaken av mör, saftig biff gratinerad under ett kryddigt tomat- och mozzarellatäcke.
Instruktioner
- Rumstemperera ryggbiffarna, ca 20 minuter. Skålla och flå tomaterna. Dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär köttet i tärningar.
- Skala och tärna löken fint. Hetta upp 1 msk av oljan och låt löken fräsa glansig. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt tomathacket och låt puttra med ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén. krydda med oregano, salt och peppar samt kajennpeppar och ställ åt sidan.
- Skiva och strimla mozzarellan, dela den i fjärdedelar och använd en äggskivare. Värm ugnen till 250 grader eller sätt på grillen.
- Hetta upp resten av oljan i en fettsnål stekpanna eller grillpanna. Torka av köttet och stek (grilla) det 3 minuter på var sida, krydda med salt och peppar och lägg biffarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Bred över tomatsåsen och strö på mozzarellastrimlorna och ev lite svartpeppar.
- Gratinera köttet i het ugn eller under grill 5-8 minuter tills osten börjat smälta. Servera genast.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god rätt. Vi åt med klyftpotatis och pepparsås. Ta det lugnt med tomatpurén bara.