Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad ryggbiff

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut den raffinerade smaken av mör, saftig biff gratinerad under ett kryddigt tomat- och mozzarellatäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera ryggbiffarna, ca 20 minuter. Skålla och flå tomaterna. Dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär köttet i tärningar.
  2. Skala och tärna löken fint. Hetta upp 1 msk av oljan och låt löken fräsa glansig. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt tomathacket och låt puttra med ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén. krydda med oregano, salt och peppar samt kajennpeppar och ställ åt sidan.
  3. Skiva och strimla mozzarellan, dela den i fjärdedelar och använd en äggskivare. Värm ugnen till 250 grader eller sätt på grillen.
  4. Hetta upp resten av oljan i en fettsnål stekpanna eller grillpanna. Torka av köttet och stek (grilla) det 3 minuter på var sida, krydda med salt och peppar och lägg biffarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Bred över tomatsåsen och strö på mozzarellastrimlorna och ev lite svartpeppar.
  5. Gratinera köttet i het ugn eller under grill 5-8 minuter tills osten börjat smälta. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MasterJohan 17 april 2014

    Mycket god rätt. Vi åt med klyftpotatis och pepparsås. Ta det lugnt med tomatpurén bara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.