Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad Tilapia

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lina sa direkt att "det här var RIKTIGT gott" vilket är bra betyg från en snart 11-åring.... En sorts korsbefruktning av frasig fiskgratäng och vanlig gräddig fiskgratäng.... Med god örtsmak som du varierar efter tillgång. Jag hade timjan, gräslök, citronmeliss och bladpersilja samt lite basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform lagom till 4 fiskfiléer. De tinade fiskfiléerna saltas och peppras på¨båda sidor. Droppa pressad citron över båda sidor. Lägg i formen. Häll på grädden. In i ugnen ca 15 minuter.
  2. Under tiden kokar du potatis till samt gör det torra täcket till gratängen.
  3. Ta ut ugnsformen, på med lite skalade räkor, samt sedan den torra bröd-ost-örtblandningen. Skjuts in i ugnen igen ca 10 minuter tills fin färg.
  4. Servera med sallad, och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • AnnaBodil 16 augusti 2009

    Åh, vilket gott recept. Letade efter en gräddig fiskgratäng för att bjuda kompisara på och tom deras son (som inte gillar fisk i vanliga fall) utbrast "vicken god fisk! Stort tack!

  • mini08 29 september 2009

    Gott och enkelt! 5-åringen och hennes kompis smaskade i sig hela portionen :-)

  • lattelisa 18 mars 2010

    gott blev det! jag fick ändra lite på ingredienser, tog panko istf bröd. hade dessutom bara färsk basilika hemma. man tar vad man har :-) tack!

  • Okänd 20 maj 2010

    Vilket superrecept! Det var såååå gotttt alltså! Och inte var det krångligt heller. Men var skulle purjolöken in? Ok, jag la den skivad över räkorna. Och så strödde jag på det torra täcket över det. Kanongott. Det kommer in i min receptpärm över godaste rätterna. En 5:a från oss blir det. /danniella.

  • The_mama97mia 20 maj 2010

    hmmm bra kommentar, minns inte nu... troligen är det väl smart att ha purjo o vitlök i botten p formen, men det kan funka att ha i täcket med? Huvudsaken är att smakerna blir bra. Tack för att ni provat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.