Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade blåmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gratinerade blåmusslor kan du använda som tilltugg eller som en förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Musslorna: Tvätt musslorna under kallt vatten och släng ev. öppna musslor. Finhacka löken och persiljan. Fräs löken i en klick av smöret så den blir glansig utan att få färg, peppra. Tillsätt vinet och och öka värmen. När det är varmt lägg i musslorna och sätt på ett tätslutande lock. Det tar ca 7-8 min på stark värme innan alla musslorna har öppnat sig .
  2. Smöret: Vispa smöret i skål tills det är vitt och pösigt. Rör i resten av ingredienserna och smaka av.
  3. Bryt det översta skalet av musslorna och plcera den undre halvan på en plåt med grovt salt (eller knycklat folie) Bred smör på varje mussla. Så här långt kan det göras i förväg innnan gästerna kommer.
  4. Gratinera musslorna i 250 grader ca 3-4 minuter Njut....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.