Instruktioner
Ugn: 225 grader
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
Tillsätt färsen, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.
Dela färsen i ca 8 lika stora bitar. Forma runda biffar, ganska platta. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett i en stekpanna. Lägg dem på smort eldfast fat.
Ansa svampen och skiva den. Grovhacka tomaterna. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.
Tillsätt tomathacket, pressad vitlök och oregano. Låt allt puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran ovanpå biffarna och lägg 1 skiva ost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fått lite färg, ca 6-8 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos och grönsaker.
Bjöd svärfar på detta igår. Hade rösti, sallad och creme fraiche till. Var mycket populärt :)
Jättegott. Uppskattades utav alla.En femma från oss