Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade gräddstuvade rödbetor med chèvre

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är en supergod förrätt. Kokta rödbetor och chèvre sjunger tillsammans (som vinskribenterna hade uttryckt det) och sedan inbäddade i krämig gräddstuvning. Mums. Jag fick detta på en restaurang i Lund för många år sen och har sedan experimenterat mig fram till detta resept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skär av blasten från rödbetorna men inte ända ner till roten, spara ca 1 cm. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara. Häll grädden i en vid gryta och sjud på svag värme. Grädden ska koka ihop till ca hälften. Salta och peppra efter smak. Låt rödbetorna svalna något innan du skalar dem med händerna. Skalet kommer lätt av. Skär rödbetorna i 1 cm stora tärningar.
  2. Skala chèvren. Skär fyra lock (½-1 cm). Tärna återstående ost grovt. Hit kan förberedas.
  3. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
  4. Häll rödbetorna ner i grädden och rör om så att grädden blir vackert rosa. Vänd försiktigt ner den tärnade osten (om röran är för varm smälter osten snabbt). Fördela röran i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med chèvre skivorna. Ställ skålarna på ett ugnsgaller så högt upp i ugnen du kan men så att du ändå kan se ovansidan.
  5. Gratineringen är klar när chèvren fått fin gyllenbrun färg (2-3 minuter).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mumsan 10 februari 2012

    Mums!

  • Sandbyaren 12 februari 2012

    Tack, för bilden Mumsan. Kul att du gillade receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.