Olika vintergrönsaker tillsammans i en krispig gratäng. Skorpan är en blandning av senap, brödsmulor och ost som smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Borsta och ansa svampen, skiva den fint och droppa över citronsaften. Ansa och skölj morötter, purjolök och savoykål. Skiva morötter och purjolök och dela kålen i små bitar. Skala löken och tärna den fint.
- Värm ugnen till 200 grader. Smaksätt matfettet med salt, peppar och muskot. Smält 1 msk av matfettet och fräs morotsslantarna däri. Häll på buljongen och låt koka upp. Tillsätt kål och purjolök, koka upp och låt sjuda något.
- Smörj en stor gratängform med 2 msk av kryddsmöret. Blanda frästa grönsaker, svamp, kryddor och halva mängden av den rivna osten. Lägg blandningeni gratängformen.
- Blanda gräddfil och äggula, häll det över grönsakerna. Blanda mandel, ströbröd, senap och smör. Klicka blandningen över gratängen och strö över resten av osten. Gratinera i ugnen ca 25 minuter.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar