Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Olika vintergrönsaker tillsammans i en krispig gratäng. Skorpan är en blandning av senap, brödsmulor och ost som smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta och ansa svampen, skiva den fint och droppa över citronsaften. Ansa och skölj morötter, purjolök och savoykål. Skiva morötter och purjolök och dela kålen i små bitar. Skala löken och tärna den fint.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Smaksätt matfettet med salt, peppar och muskot. Smält 1 msk av matfettet och fräs morotsslantarna däri. Häll på buljongen och låt koka upp. Tillsätt kål och purjolök, koka upp och låt sjuda något.
  3. Smörj en stor gratängform med 2 msk av kryddsmöret. Blanda frästa grönsaker, svamp, kryddor och halva mängden av den rivna osten. Lägg blandningeni gratängformen.
  4. Blanda gräddfil och äggula, häll det över grönsakerna. Blanda mandel, ströbröd, senap och smör. Klicka blandningen över gratängen och strö över resten av osten. Gratinera i ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.