Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade kotletter med buljongpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Parmesangratinerade fläskkotletter på en bädd av buljongkokt potatis och lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala potatisen och löken och skiva dem. Lägg i en eldfast form och häll på buljongen. Salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Krydda kotletterna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.
  4. Skär basilikan grovt. Skiva tomaterna. Fördela basilika och tomatskivor på kotletterna.
  5. Ta ut potatisen när den börjar på fin färg. Lägg kotletterna ovanpå potatisen. Strö parmesanost över och ställ tillbaka i ugnen i 8-10 minuter.
  6. Servera med tomater eller någon annan grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.