Säger inte mer - UNDERBAR!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
Börja med aromsmöret:
Hacka persiljan och ansjovisfilèerna samt skala vitlöken.
Smält smöret i en kastrull under vispning. Tag kastrullen från värmen.
Tillsätt ansjovis, pressad vitlök och persilja. Blanda väl.
Vispa i gräddfilen och smaksätt med salt och peppar.
Bred ut de väl avrunna musslorna på ett stort smort ugnsfast fat.
Fördela smörblandningen över musslorna.
Blanda ost och bröd och strö över musslorna.
- Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar innan musslorna ska serveras. De ska under tiden förvaras i kyl.
- Gratinera i ugn i 10 min.
Bjud vitt bröd till så att smörskyn kan sugas upp från tallriken.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack Ulla! Jättegott !! Jag gratinerade dom i snäckskal. Funkade prima! Såg festligt ut! Kommer att göra dom flera ggr. när jag hämtat musslor i vattten från Suecia. Min sista burk gick åt idag, men det var det värt !! Ha det bra! KKRRAAAAAMM Rose-Marie