Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade musslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Säger inte mer - UNDERBAR!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Börja med aromsmöret: Hacka persiljan och ansjovisfilèerna samt skala vitlöken. Smält smöret i en kastrull under vispning. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt ansjovis, pressad vitlök och persilja. Blanda väl. Vispa i gräddfilen och smaksätt med salt och peppar. Bred ut de väl avrunna musslorna på ett stort smort ugnsfast fat. Fördela smörblandningen över musslorna. Blanda ost och bröd och strö över musslorna.
  2. Så här långt kan man förbereda 3-4 timmar innan musslorna ska serveras. De ska under tiden förvaras i kyl.
  3. Gratinera i ugn i 10 min. Bjud vitt bröd till så att smörskyn kan sugas upp från tallriken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammakavat 5 mars 2009

    Tack Ulla! Jättegott !! Jag gratinerade dom i snäckskal. Funkade prima! Såg festligt ut! Kommer att göra dom flera ggr. när jag hämtat musslor i vattten från Suecia. Min sista burk gick åt idag, men det var det värt !! Ha det bra! KKRRAAAAAMM Rose-Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.