Små lätta paket fyllda med en läcker, krämig fyllning. Tillsammans med en sallad blir detta en fulländad måltid.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till pannkakssmeten. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint på snedden. Skölj och torka örtkryddorna, nyp av bladen och hacka dem fint. Smält 2 tsk matfett och fräs purjolöken mjuk på medelvärme. Strö över mjölet och låt det bli ljusbrunt. Späd med mjölken under omrörning. Låt det sjuda på svag värme 3-5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Låt fyllningen svalna lite. Rör ner 3/4 av den rivna osten, äggvitorna och örtkryddorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
- Smält matfett i stekpannan och grädda 8 pannkakor. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en form med matfett. Fyll pannkakorna. Lägg 2 msk fyllning mitt på varje pannkaka. Vik över ena sidan, vik in sidorna och vik igen till ett fyrkantigt paket. Lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen. Bred resten av ostfyllningen ovanpå. Strö över osten. Gratinera 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera med en god sallad.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar