Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade ostcrepes

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små lätta paket fyllda med en läcker, krämig fyllning. Tillsammans med en sallad blir detta en fulländad måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pannkakssmeten. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint på snedden. Skölj och torka örtkryddorna, nyp av bladen och hacka dem fint. Smält 2 tsk matfett och fräs purjolöken mjuk på medelvärme. Strö över mjölet och låt det bli ljusbrunt. Späd med mjölken under omrörning. Låt det sjuda på svag värme 3-5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Låt fyllningen svalna lite. Rör ner 3/4 av den rivna osten, äggvitorna och örtkryddorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  3. Smält matfett i stekpannan och grädda 8 pannkakor. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en form med matfett. Fyll pannkakorna. Lägg 2 msk fyllning mitt på varje pannkaka. Vik över ena sidan, vik in sidorna och vik igen till ett fyrkantigt paket. Lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen. Bred resten av ostfyllningen ovanpå. Strö över osten. Gratinera 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.