Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fetaosten är pricken över i! Lite tacosmak tack vare spiskumminen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll halvorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Det går också bra att fylla paprikorna utan att förvälla dem.
  2. Räkna då med lite längre tid i ugnen och lägre ugnstemperatur, 20-25 minuter i 200-225°. Koka linserna i vatten plus buljongtärning tills de är mjuka, cirka 10 minuter, och låt dem rinna av i en sil.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.
  4. Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  5. Servera gärna med bröd, ris, matvete, dinkel eller quinoa och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 4 december 2009

    Såååå gott :) Tackar! Kram mia.

  • d99bjbe 6 december 2009

    Visst är det gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.