- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Läcker festrätt med fiskfärs. Lätt att förbereda fram till gratineringen.
Instruktioner
- Kör 500 gram gäddfilé eller annan fiskfilé i matberedaren till en slät färs. Ställ kallt en stund. Blanda med 2 teskedar salt och rör försiktigt ner 1 äggvita. Hälli 4-5 dl kall grädde.
- Krydda med 1 krm kajennpeppar och lite riven muskot. Vispa 2 äggvitor styva och rör ned dem i en liten smord långpanna
- Häll på fiskbuljong och vitt vin så det täcker. Täck med smörpapper och baka i 200 grader cirka 10 minuter. Ta upp och håll dem varma.
- Spara buljongen och sila ner i en såskastrull. Koka ihop till 1-2 dl. Tillsätt 3 dl vispgrädde och 1 dl riven permasan. Koka upp och smaka av. Smörj en ungsform och bred ut 200 g champinjon kräm i mitten.
- Lägg fiskbullarna i en rad ovanpå.Toppa med några kokta sparrisar och häll på såsen. Gratinera i 250 grader tills ytan fått en fin färg. Servera genast med ris eller kokt potatis
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar