Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade queneller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Läcker festrätt med fiskfärs. Lätt att förbereda fram till gratineringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör 500 gram gäddfilé eller annan fiskfilé i matberedaren till en slät färs. Ställ kallt en stund. Blanda med 2 teskedar salt och rör försiktigt ner 1 äggvita. Hälli 4-5 dl kall grädde.
  2. Krydda med 1 krm kajennpeppar och lite riven muskot. Vispa 2 äggvitor styva och rör ned dem i en liten smord långpanna
  3. Häll på fiskbuljong och vitt vin så det täcker. Täck med smörpapper och baka i 200 grader cirka 10 minuter. Ta upp och håll dem varma.
  4. Spara buljongen och sila ner i en såskastrull. Koka ihop till 1-2 dl. Tillsätt 3 dl vispgrädde och 1 dl riven permasan. Koka upp och smaka av. Smörj en ungsform och bred ut 200 g champinjon kräm i mitten.
  5. Lägg fiskbullarna i en rad ovanpå.Toppa med några kokta sparrisar och häll på såsen. Gratinera i 250 grader tills ytan fått en fin färg. Servera genast med ris eller kokt potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.