Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gratinerat potatislmos och senapsgrädde är gott till julkorven.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen mer elvisp och späd med mjölk och grädde. Krydda efter smak.Fyll en ugnsfast form med moset och släta till ytan. Häll ett lager vispgrädde över moset och strö över riven ost. Gratinera moset tills det blir lite brunt i kanterna ca 15 minuter. Potatismoset kan lagas i god tid gärna dagen innan och förvaras i kyslkåp. Häll sen över grädden och osten samt gratinera som ovan. Servera senapsgrädde och julkorv till. Senapsgrädden: 1 sats Vispa 1½ dl vispgrädde, 1½ msk socker, 1 msk senapspulver ( Colman´s och ½ tsk ättiksprit. Passar även till julskinkan. Kan förvaras högst en vecka i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.