Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerat vickningsbröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En matbit till gästerna innan var och en går hem till sitt är en mysig och lugn avslutning på festen och ger alla en chans att varva ner. Vickningsbrödet behöver bara ställas in i ugnen när timmen blir sen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär formbrödet i ca 14 skivor, men inte helt igenom. Bred matfett på den ena sidan av skivorna.
  2. Dela skinkskivorna och bred lite senap på den ena sidan. Skär tomaterna i tunna skivor och krydda dem med salt och peppar.
  3. Dela ostskivorna. Lägg en bit skinka, en ostbit och en skiva tomat i varje skåra i brödet. Strö ev över extra ost.
  4. Svep in hela brödet i aluminiumfolie och värm det i 250 grader, 8-10 minuter, tills ostan börjat smälta och brödet är knaprigt. Servera det genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.