Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Filéa laxen och drag bort ben som eventuellt finns kvar. Punktera skinnet där laxen är som tjockast med en liten vass kniv. Blanda samman kryddorna. Fördela ca 1/4 av blandningen i en glas- eller porslinsform. Lägg därpå ena laxfilén med skinnsidan nedåt. Fördela ca 2/4 av kryddblandningen ovanpå, täck med den andra filén med köttsidan nedåt och lägg däröver resterande kryddblandningen. Täck med plastfolie och låt laxen dra i rumstemperatur 2 timmar så att kryddblandningen smälter. Låt mogna i kyl i 24 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.