Bjöd på denna förrätt förra helgen och vi tyckte alla att det var både festligt och gott.
Instruktioner
- Rensa fisken och filea den.
Blanda salt, socker, peppar och dill. '
Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn. Den längre tiden ger mer smak.
Skiva den i tunna fina skivor och lägg på en assiett.
- Moussen:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Värm 1 dl grädde i en kastrull och blanda ner osten. Rör om tills osten smält.
Krama vattnet ur gelantinbladen.
Lägg dem i gräddblandningen och rör tills det smälter. Låt svalna.
Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen.
Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar.
Skär sen moussen i små fyrkanter ca 2x2 cm eller rektanglar eller vad du vill och rulla dem i gräslök.
- Brödet:
Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund.
Lägg dem över en liggande flaska sen om du vill ha dem böjda som på fotot.
- Gott och väldigt dekorativt.
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar