Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad strömming med lime och pepparrot

 
Skriv ut

Crémen med lime och pepparrot innehåller oxå bl.a. cantadouost, grädde, crème fraiche och honung. En passande rätt på julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Drag bort skinnet från strömmingsfiléerna och dela dem. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg strömmigsfiléerna i en skål.
  2. Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör om tills saltet har löst sig. Häll lagen över strömmingen. Ställ strömmingen kallt över natten.
  3. Rör samman osten med crème fraiche och grädde. Riv skalet fint och pressa ur saften från limen. rör ner det i ostsmeten tillsammans med honung och salt. Smaka av och komplettera ev. med lite mera riven pepparrot och salt.
  4. Ta upp strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Vänd ner dem försiktigt i lime´och pepparrotscrèmen. Inläggningen blir godare om den får stå till nästa dag. Garnera ev. med pepparrot och lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.