Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlax med pepparrotssås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den annars så snälla gravlaxsåsen - här med klös i. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela laxen i 2 bitar och lägg den med skinnet ner.
  2. Blanda salt, socker och peppar. Häll blandningen över laxen. Droppa över lite vatten och gnid in blandningen.
  3. Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra. Lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt ligga i kylen i ca 2 dygn. Vänd påsen några gånger.
  4. Blanda gravlaxsås och lättcrème fraiche med hälften av pepparroten och dillen. Låt den stå i kylen ca 1 timme.
  5. Skär laxen i skivor och lägg upp på ett fat. Garnera med resten av dillen och pepparroten. Ta några tag med svartpepparkvarnen. Servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.