Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlaxsallad med citronpotatis ocg saffransdressing

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Salladen smakar bäst nylagad när potatisen är lite ljummen, men kan delvis förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå kallt ca 1 timme
  2. Skölj och skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Blanda citronskal och citronsaft, olivolja, salt, peppar och gräslök i en skål. Blanda försiktigt ner potatisen när den är varm.
  3. Skala räkorna. skär ev sockerärterna i strimlor och halvera rädisorna. Skölj och låt salladen rinna av. Ta bort de grova stjälkarna på dillen. Blanda sallad, sockerärter, rädisor och dill.
  4. Lägg potatisen i mitten på ett stort fat. Lägg salladsblandningen runt om. Skala och halvera äggen och lägg dem i salladen. Fördela räkorna runt om, Gör laxrosor och lägg dem på fatet. Garnera med dill.
  5. Servera med dressing och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.