Underbart goda! Favoritkakor sedan 30 år tillbaka.
Instruktioner
- Blanda mördegen i en matberedare, eller för hand.
Låt degen vila ca 1 timme i kylskåpet.
- Fyllning:
Under tiden degen vilar, så gör du fyllningen…
Skålla mandeln.
Ta av skalen och mal mandeln.
- Fyllnin:
Blanda mandel, socker, vatten och ägg samt karamellfärg i en skål och rör om väl. OBS! Ta lite vatten i taget, för vattenmängden tar man efter hur stort ägget är.
- Kavla ut mördegen.
Lägg på fyllningen som en sträng på mitten av den utkavlade degen.
Vira den utkavlade degen runt fyllningen och lägg skarven neråt.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Ugn: 200 grader ca 15 minuter eller (varmluft 180 grader.
Skär dem i snittar när de svalnat lite.
Publicerat den
19 februari 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
ser smaskiga ut..
Jag funderar på att göra de här kakorna ill vårens födelsedagsfester. Hur blir de när de har varit frysta? Det är ju bra om man kan förbereda så mycket som möjligt i förväg!
Har aldrig fryst dem själv, då de är försvinnande goda=) Men det går säkert bra att frysa dem om man vill det...
Kladdigt och lite krångliga att göra men gästerna tyckte att de var goda.