Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekens tsatsiki

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Passar till det mesta =)

Ingredienser

Instruktioner

Skala gurkan om du vill och orkar (en smaksak). Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Strö salt över gurkrivet. Låt stå ca 10 minuter, låt vattnet rinna av. Skala och finhacka vitlöksklyftor. Blanda med grekisk yoghurt (eller naturell yoghurt avrunnen i melittafilter), citronjuice eller vinäger samt olivolja i en skål. Blanda ner gurkan och smaka av. Ställ såsen kallt till servering. Garnera med kalamataoliver och eventyellt lite finhackad mynta eller oregano.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.