Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekinspirerad fläskfilé med rotfrukter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Om du gillar grekisk mat kan jag rekommendera denna rätt. En blandning av det grekiska och svenska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén. Lägg i marinad och krydda med souvlakimix och salt. Låt stå över natten.
  2. Skala rotfrukter. Skiva i jämnstora klyftor eller runda skivor. Blanda och lägg på plåt. Strila olivolja över och salta. Grilla i ugn 275° ca 15-20 min. Rör om ett par gånger.
  3. Stek eller grilla fläskfilén.
  4. Gör tzatziki enligt recept. Gärna dagen innan.
  5. Blanda ihop grönsakerna till en sallad.
  6. Servera med bröd och ett gott vin!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bassalove 5 maj 2008

    Det här kan jag rekomendera med varm hand. Supergott. Tack för receptet. Bassalove

  • geaber 18 oktober 2009

    Super! Vilken festmåltid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.