Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk böngryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett väldigt gott och hälsosamt alternativ för vegetarianer, eller för dem som vill testa på vad växtriket kan erbjuda för mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Låt limabönorna ligga i en skål med mycket vatten över natten.
  2. 2. Häll bort vattnet.
  3. 3. Lägg bönorna i en stor kastrull och häll i nytt vatten. Lägg i salt och lagerblad och koka upp. Sänk sedan värmen till medelhög värme i 1 timme.
  4. 4. Häll bort vattnet.
  5. 5. Hacka gullökarna, vitlökarna, sellerin, morötterna och persilja och häll i kastrullen med bönorna.
  6. 6. Häll i ½ liter vatten, den hela svartpepparn och olivoljan och låt koka upp.
  7. 7. Sänk till medelhög värme och häll i krossade tomater och passerade tomater. Låt stå och småkoka i 1 timme. Rör om då och då.
  8. Serveras med Min tzatsiki och grekiskt lantbröd.
  9. Ha det så mumsigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.