- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Ett väldigt gott och hälsosamt alternativ för vegetarianer, eller för dem som vill testa på vad växtriket kan erbjuda för mums.
Instruktioner
- 1. Låt limabönorna ligga i en skål med mycket vatten över natten.
- 2. Häll bort vattnet.
- 3. Lägg bönorna i en stor kastrull och häll i nytt vatten. Lägg i salt och lagerblad och koka upp. Sänk sedan värmen till medelhög värme i 1 timme.
- 4. Häll bort vattnet.
- 5. Hacka gullökarna, vitlökarna, sellerin, morötterna och persilja och häll i kastrullen med bönorna.
- 6. Häll i ½ liter vatten, den hela svartpepparn och olivoljan och låt koka upp.
- 7. Sänk till medelhög värme och häll i krossade tomater och passerade tomater. Låt stå och småkoka i 1 timme. Rör om då och då.
- Serveras med Min tzatsiki och grekiskt lantbröd.
- Ha det så mumsigt!
Publicerat den
25 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar