Med yoghurt i smeten får du en fin smakbrytning. Använd gärna mörk choklad av hög kvalitet.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Smörj och bröa en rund kakform. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Rör socker och smör mjukt, tillsätt äggulorna en i sänder.
- Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Låt den svalna. Rör ner chokladen i smeten, därefter yoghurt och mjölblandningen. Hacka valnötterna, blanda med vaniljsocker och rör ner detta i smeten.
- Vispa vitorna hårt och vänd ner dem. Slå smeten i formen, grädda ca 50-60 minuter, beroende på ugn, kolla med sticka. Smält chokladen till glasyren, bred över och garnera med valnötter.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag är själv grek och detta chokladpajen gör jag nästan varje månad. Den kallas för valnötspaj och inte för chokladkaka. På grekiska heter den "Karido pita". Ursäkta mig om jag rätta till dig men jag tycker att vi måste jo kalla den med det rätta namnet så att alla ska veta vad denna paj är äkta för. Har inte provat din recept än men jag tänker göra det nästa gång jag gör valnötspaj då! =)