Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk fläskgryta med bönor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en ljuvligt god och mättande klassiker från det grekiska köket, med mört och smakrikt fläskkött, lök och vita bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i en skål och täck med kallt vatten. Låt bönorna ligga i blöt över natten. Låt bönorna rinna av, skölj dem väl och lägg dem i en kastrull med kallt vatten. Lägg på locket, koka upp och låt sjuda svagt i en timma.
  2. Skär köttet med en vass kniv i tärningar, ca tre cm stora. Skala löken och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta och bryn köttet runtom på hög värme. Tillsätt löken och vitlöken och fräs ytterligare två-tre minuter tills löken blivit genomskinlig. Salta, peppra och häll över buljongen.
  4. Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i grytan med köttet.
  5. Lägg på locket och koka upp. Låt sjuda svagt 30 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomaterna grovt.
  6. Skölj oreganon och skaka den torr i en handduk. Ta av och spara några vackra blad till garnering. hacka resten av bladen fint. Tillsätt tomaterna, oreganon och tomatpurén till grytan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Lägg på locket och låt sjuda svagt ytterligare 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.