Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk köttgryta (bekri mezé)

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket vanlig vardagsrätt i Grekland, och så god sen !!! Receptet kommer från en mycket god grekisk vän, Nikolaos.

Ingredienser

Instruktioner

Skär grytbitarna i mindre bitar. Lägg kött, lök, kryddor, vin, tomatpuré och krossade tomater i en gryta. Koka upp och låt koka i ca 1 ½ timme. Köttet skall vara riktigt mört och genomkokt. När ca ½ timme återstår av koktiden, lägg i den strimlade paprikan. Smaka av med salt och svartpeppar. OBS! Om såsen är tunn, red den med lite vetemjöl utblandat i vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.