Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk lantgryta i lergryta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta som verkligen kommer till sin rätta om den lagas i lergryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora bitar och lägg de i lergrytan. Rensa och skär paprikorna i bitar, lägg de i grytan.
  2. Skala morötterna, likaså lökarna skär de i skivor. Ta i allt i grytan, samt de skalade och hackade vitlöksklyftorna.
  3. Hacka tomaterna( om det finns) ta de i grytan samt de krossade tomaterna, tomatpurén, svamparna, samt skivorna från den starka paprikan. Blanda allt.
  4. Krydda med salt, svartpeppar, oregano, lite klippt selleri samt klippt persilja. Blanda allt, ringla över olivolja. Låt stå i kylskåpet över natten, men går även bra att tillaga omedelbart.
  5. In i ugnen 200 grader 2-4 timmar. En gryta som verkligen är smarrigt god, även dagen efter om inte ännu godare då.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 19 oktober 2008

    Det låter gott ska jag testa någon dag monica

  • MatAnders 19 oktober 2008

    Jättegod kan verkligen rekomenderas kommer äta många gånger.

  • altsaxen 8 januari 2011

    Den här kommer jag testa inför nästa lass med matlådor!

  • johan_thiborgericson 30 januari 2013

    Mycket "grönsakig" smak. Bra ballans på ingredienser!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.