En gryta som verkligen kommer till sin rätta om den lagas i lergryta.
Instruktioner
- Skär köttet i lagom stora bitar och lägg de i lergrytan. Rensa och skär paprikorna i bitar, lägg de i grytan.
- Skala morötterna, likaså lökarna skär de i skivor. Ta i allt i grytan, samt de skalade och hackade vitlöksklyftorna.
- Hacka tomaterna( om det finns) ta de i grytan samt de krossade tomaterna, tomatpurén, svamparna, samt skivorna från den starka paprikan. Blanda allt.
- Krydda med salt, svartpeppar, oregano, lite klippt selleri samt klippt persilja. Blanda allt, ringla över olivolja. Låt stå i kylskåpet över natten, men går även bra att tillaga omedelbart.
- In i ugnen 200 grader 2-4 timmar. En gryta som verkligen är smarrigt god, även dagen efter om inte ännu godare då.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter gott ska jag testa någon dag monica
Jättegod kan verkligen rekomenderas kommer äta många gånger.
Den här kommer jag testa inför nästa lass med matlådor!
Mycket "grönsakig" smak. Bra ballans på ingredienser!