Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk lasagne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jätte god! Pasta istället för plattorna! När du tröttnat på den gamla vanliga lasagnen eller vill testa ngt nytt, testa denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan och skölj den snabbt i ett durkslag. Stek köttfärsen i en stor stekpanna eller stek i två omgångar. Lägg färsen åt sidan. Hacka gul lök och vitlök. Stek löken. Lägg tillbaka färsen i pannan. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater, matlagningsvin, kryddnejlika och kanel. Låt köttfärsen småputtra i någon minut. Dra stekpannan från värmen och tillsätt ströbröd och äggvita samtidigt som du rör.
  2. Bechamelsåsen: vispa ut vetemjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen i 5 minuter. Rör ner gulan och låtsåsen precis koka upp. Den får inte koka för då stelnar gulan. Salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Varva pasta köttfärssås och bechamelsås i en smord ungsfast form. Avsluta med bechamelsåsen. Strö på riven ost och låt lasagnen stå i ugnen i 20-25 minuter.
  4. Servera med en god sallad!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikaela Svanborg 5 mars 2021

    Hittade en version med fetaost också: https://farbrornikos.se/2020/11/29/grekisk-lasagne/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.