Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk melonsallad med parmachips

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sallad med smak av sommar, perfekt till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över med ett annat bakplåtspapper och ännu en plåt som tyngd. 2. Sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter. Ta ut och lyft undan den översta plåten och pappret. Låt svalna. 3. Lossa fruktköttet från melonskalet. Skär i klyftor och sedan i bitar. Försök peta bort det mesta av kärnorna. 4. Placera melonbitarna på ett stort fat. 5. Tärna eller smula fetan över melonbitarna. 6. Ringla över lite olivolja. 7. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen över. 8. Toppa med generösa mängder färska oreganoblad och brutna parmachips.
  2. Servera som lättlunch, förrätt eller som tillbehör till grillat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.