Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk morotssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel, billig och mycket god soppa

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och skala potatis och morötter. Skala löken. Hacka alltsammans mycket fint och sjud under lock i buljongen ca 45 minunter. Passera blandingen när rotfrukterna och löken är genomkokt, eller kör i en mixer till soppan blir absolut slät. Häll upp blandningen i en kastrull, värm och späd med grädde till lagom konsistens. Smaksätt soppan med salt och peppar. Blanda ner finhackat grönt, persilja, gräslök eller dill. Servera soppan varm eller kall beroende på årstid. Rostade eller stekta brödkrutonger smakar gott att servera till soppan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulbe08 10 januari 2010

    Jättegod soppa och mycket blev det också :-). Lätt att göra, så det här var inte sista gången!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.