God matpaj.
Kylskåpskallt smör och iskallt vatten gör pajskalet extra sprött och läckert.
(Ändrat styckeuppdelningen)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min.
Strimla squashen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs squash, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt örtkryddor. Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet.
- Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsaksfräset Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över.
Strö på oliverna.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten stelnat
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar