Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl och smöret skuret i mindre
bitar i en matberedare. Häll i vattnet och kör till en pajdeg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (diameter 24 cm) och
ställ den kallt.
2. Skär aubergine längs med i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg ut dem
på en skärbräda, salta lätt på båda sidor, låt dem ligga ca 10 min.
Torka av dem med hushållspapper och vänd dem i vetemjöl,
stek i 2 msk olja till gyllengul färg. Ställ åt sidan.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn lammfärsen
tillsammans med löken. Smula ner buljongtärningen.
Krydda med oregano, kanel och pressad vitlök.
4. Vispa samman ägg, grädde och mjölk.
5. Nagga pajskalet och förgrädda ca 12 min i mitten av ugnen.
6. Lägg hälften av aubergineskivorna i botten av pajen, fördela
köttfärs över och lägg på resterande aubergine. Häll över ägg-
stanningen och strö sist över riven ost. Grädda pajen på nedersta
falsen ca 30-35 min. Servera med vitlöksyoghurt och sallad.