Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk pastagratäng

 
Grekisk pastagratäng Grekisk pastagratäng
Skriv ut

Underbart god!! Stekt aubergine och soltorkad tomat i gratängen gör att denna rätt verkligen smakar Grekland!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Låt den rinna av.
  2. Skiva auberginen i skivor, ca 2 cm. Lägg i ett durkslag och skölj av med vatten, salta och låt dem stå och dra ca 30 minuter. Lägg skivorna mellan ett lager hushållspapper för att dra ut det sista vattnet. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i olivolja. Lägg över på ett fat.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i en panna, lägg i köttfärsen och mosa den med en trägaffel. Stek tills den är lite brynt. Häll på vitt vin och smaksätt med tomatpuré och paprikapulver. Krydda med salt, peppar och oregano.Hacka tomaterna och lägg i pannan. Låt köttsåsen puttra under lock ca 10 minuter. Låt svalna. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem med lätt hand i köttsåsen. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Ostsås: Smält matfett i en kastrull, rör i mjöl och vispa i mjölken. Koka upp och låt såsen sjuda ett par minuter. Krydda med salt, peppar och muskot och vispa i äggulorna. Hetta upp till under kokpunkten, vispa och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna lite och blanda i riven ost.
  5. Varva den avrunna pastan i en form med köttsåsen och auberginen. Häll över ostsåsen och grädda i ugnens nedre del ca 45-50 minuter tills gratängen är fast.
  6. Servera med sallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.