Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk pytt

En pytt är en typisk resträtt – man gör helt enkelt en middag av det som blivit över i kyl och skafferi. Ekonomiskt och miljövänligt på samma gång! Nästa gång det råkar finnas lite grönsaker och rotfrukter över och kanske en bit fetaost – varför inte tillaga en grekisk pytt? Matklubben har samlat en mängd olika recept på grekisk pyttipanna. Prova att göra en mättande och nyttig variant av grekisk pytt med lax. Vill man undvika den ungsrostade potatisen, prova att laga den grekiska pytten med sötpotatis istället som är utsökt att ugnsrosta och passar otroligt bra ihop med fetaost.


Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen,lägg i en långpanna. Sätt in i ugn på 225 grader ca 10 min. Lägg köttet samt strimlad paprika,tomat,rö...

30 min
4
3

Grekisk pytti panna Skitgott, det här måste ni testa! Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten. Receptet är beräknat för 6 personer Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinad...

1 h 30 min
4-6
11

Sätt ugnen på 225 grader. 1. Blanda till marinaden. Du kan med fördel göra 1,5 sats marinad. 2. Skär köttet i tunna skivor (ca 0,5-1 cm) och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. När köttet...

1 h
4-6
7

Strimla filén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg...

4-5
1

Strimla köttet, låt dra i marinaden minst 6 timmar. Smörj en långpanna, lägg i potatisen. Strö köttet och marinaden över potatisklyftorna. Strimla paprikorna,löken och osten,strö allt över potati...

1 h 15 min
8
1

Strimla köttet och grönsakerna, lägg i marinaden. Låt dra minst sex timmar. Klyfta potatisen och sätt in i ugnen 225gr ca 10 min. Lägg på köttet samt strimlad paprika, rödlök, tomat och fetaosttärning...

4
1

strimmla fläskfilé o låt den ligga i marinaden 5-6 timmar skala o klyfta potatis i en långpanna ,stek i 225 grader i ca 10-15min. Lägg på det övriga , stek ytterligare i ca 15 min. servera med kall...

4

Skala och skär potatis och lök i små tärningar. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna och ringla över oljan. Stek mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter. Skölj och bryt blomkålen i små buketter. S...

4

Skär fläskkarrén i tärningar. Skala potatisen. Förkoka potatisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Skölj tomaterna. Skölj och kärna ur paprikorna. Skala rödlöken. Tärna potatis, tomater, papri...

4

Tärna aubergine, zucchini och paprika. Fräs det i olja i en gryta under lock, ca 5 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden. Salta och peppra. Tärna halloumin och stek den i olja ca 3 minuter. Bland...

4

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag). Skär köttet i bitar. Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. Lägg i köttet oc...

7 h
4-5
24

Blanda marinaden i en skål eller kastrull och lägg i lammsteken. Marinera i kylen några timmar eller över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Dela vitlöksklyftorna i bitar, skär skåror i lammsteken o...

3-4
13

Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter. Blanda de pressade vitlöksklyftorna i yoghurten och salta och peppra. Låt stå och dr...

4-5
12

Tvätta potatisen utan att skala den. Skär i klyftor och bred ut i en långpanna. Häll över citronsaften. Krydda. Häll vattnet runt potatisen så att inte kryddorna sköljs bort. Vattnet verkar skrämmande...

6-8
9

1. Olja långpannan. 2. Täck långpannan med ett lager deg och pensla på olja. 3. Upprepa två gånger. 4. Krama den tinade spenaten,så att överflödig vätska minimeras. 5. Täck degen med spenaten. Sal...

1 h
6-8
6

Lägg allt du skär på skärbrädan i högar eller i små skålar. Skala och skär gurkan i kuber, gör likadant med tomaterna och skiva löken i tunna strimlor. Skär fetaosten i kuber Varva gurka, tomat,...

4-6
5

Skär köttet i lagom stora bitar och lägg de i lergrytan. Rensa och skär paprikorna i bitar, lägg de i grytan. Skala morötterna, likaså lökarna skär de i skivor. Ta i allt i grytan, samt de skalade...

4
4

Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad. Smaka av och...

40 min
4
2

Stek den grovt hackade löken och de strimlade kycklingfiléerna i smör i en gryta och krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt matlagningsgrädden, den tärnade squashen, köttbuljongtärningen, sojan oc...

4
2

I en kastrull bryn grytbitarna i olivoljan, riv den gula löken och ta i den.Ta nu i buljongtärningen, kryddpepparkornen, tomatpurén, vattnet, persiljan,sockret samt krydda med salt och peppar. Låt all...

2

Riv gurkan, krama ur gurksaften. Ta youghurten i en skål, lägg i gurkan. Pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar samt ringla i lite olivolja. Blanda i hop alltsammans. Låt dra ca 30 minut...

6
2

Värm vattnet till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop...

2

Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten i en kastrull eller mikrovågsugn till fingervärme, 37º. Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den löst sej. Tillsätt resten av yoghurten, oli...

2
1

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form (ca 20×25 cm) med ½ msk smör. Lägg torskfilé i formen och krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och oregano. Smula över fetaost och häll över...

45 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.