Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 7 timmar
Skriv ut

En bra bjudrätt där det mesta kan göras i förväg och sedan bara in med det i ugnen en halvtimme. Vår absoluta helgfavorit som mannen i huset inte kan få nog av. Kan göras på både fläskfilé och kycklingfilé. Jag brukar blanda då vi vuxna gärna vill ha fläskfilé och barnen kyckling. Alla som smakat vill ha receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag). Skär köttet i bitar. Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den stå kallt till servering.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före innan man blandar i det övriga.
  4. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om. Strimla rödlök, paprika och tomater efter tycke och smak. Tärna fetaosten. Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. Servera med creme fraichesåsen.
  5. Ät och njut ! Gärna med ett glas rött.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • magnusolsson 17 april 2008

    min man avgudade denna maträtt

  • myzsol 8 augusti 2008

    Har gjort denna ett antal gånger och det gick hem både hos svärmor och hos vännerna :) Det enda jag gör annorlunda är att vi brukar ha turkisk yoghurt istället för creme fraiche också skippar vi ingefäran.

  • snuosm 1 februari 2009

    Den här rätten har jag gjort ett par gånger och det blir fler, kan jag lova. En av gubbens favoriträtter. Jag fick receptet av hans systerdotter.

  • dolores 14 mars 2009

    Ännu en "favorit". Otroligt god, alla uppskattade den...........men skippa inte ingefäran. Tack så mycket.

  • zudette 19 april 2009

    En mycket god bjudrätt som jag säkert kommer att göra fler gånger! TACK!

  • ulbe08 10 januari 2010

    Jättegott! Jag använde bara en fläskfilé, men det skulle inte ha skadat att haft lite mera kött alt tagit kycklingfilé också....gjorde dubbel sats med sås. Uppskattat av gästerna!! Kommer definitivt att göra grekisk pytt fler gånger :-)

  • susannekalix 13 februari 2010

    Suveränt gott! Passade alla vid bordet

  • sannado 6 april 2010

    Det var supersmarrigt:-) Tack för receptet!

  • aisham 8 september 2010

    Jättegott! Kommer absolut att göras många ggr till.

  • dincii 9 oktober 2010

    Underbart gott !

  • moonica 29 november 2010

    Fantastiskt gott! Uppskattades av alla. Tack för receptet.

  • Sus62 28 december 2010

    Tack så mycket för ett toppen recept. Det kommer att användas vid fler tillfällen. Mycket uppskattat. En klar femma!

  • pelinax 7 mars 2011

    Sååå himla gott. Nåt vi kommer göra fler gånger. Rekommenderas varmt

  • Helvina 9 april 2011

    Verkligen jättegott! Det här kommer vi definitivt att göra fler gånger. Tack för receptet!

  • nyborjarn86 4 juli 2011

    är det lite brokkoli jag skymtar? :)

  • nyborjarn86 10 juli 2011

    Lagade denna igår och ALLT blev uppslukat i ett mums!!! Superenkelt recept, går inte att misslyckas med!!! TACK! :) Klart 5/5!!! :)

  • irenenorberg 12 augusti 2011

    Jättegott! Har gjort det flera gånger. Jag har lagt till oliver och såsen gjorde jag annorlunda: Créme fraiche, lite majonnäs och het mango chutney. Väldigt gott!

  • Alex-77 5 februari 2012

    Mums! Gjorde succè hos samtliga gäster :)

  • Svesse60 4 mars 2012

    Gigantiskt gott!!! 5 stjärnor från oss!

  • nettan1963 15 april 2012

    Supergott,jag vill ha potatisen mycket stekt så den får bli klar innan jag lägger på köttet!

  • Amika 6 oktober 2012

    Den här maträtten är SÅ otroligt god! Fantastiskt gott var det! :) Fast jag tog bara kyckling, jag är inte så förtjust i fläskkött. :)

  • mirela123 23 oktober 2012

    Ska man steka kyckling bitar eller ba lägga in den i ugnen?

  • lisam 23 januari 2014

    Gott! Såsen var en höjdare till.

  • wacko90 7 februari 2014

    Detta är det godaste jag ätit. Såsen sjukt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.