En mycket uppskattad helgmiddag av såväl barn som vuxna.
Instruktioner
- Gör såsen först:
Blanda creme fraiche, majonnäs, 2-3 vitlöksklyftor, socker, italiensk salladskrydda och citronsaft i en bunke.
Skär köttet i strimlor och bryn i stekpanna.
Krydda med kalvfond och grillkrydda.
Sätt ugnen på 250 gr.
Skala potatisen och skär i klyftor, lägg i långpanna tillsammans med olja, salt och timjan och en pressad vitlöksklyfta. Sätt in i ugnen 1 timme. Rör om någon gång ibland.
Strimla paprikan och skär fetaosten i tärningar.
Mängden paprika, fetaost och tomater avgörs efter eget smak och tycke.
Ta ut långpannan när den är färdig och lägg på kött, paprika fetaost och tomater. In i ugnen igen ca. 15 min. i 225 gr.
Serveras med sås, sallad och färskt bröd.
- Tips: Gör såsen dagen innan så den hinner att dra sig.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar