Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk pyttipanna

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket uppskattad helgmiddag av såväl barn som vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör såsen först: Blanda creme fraiche, majonnäs, 2-3 vitlöksklyftor, socker, italiensk salladskrydda och citronsaft i en bunke. Skär köttet i strimlor och bryn i stekpanna. Krydda med kalvfond och grillkrydda. Sätt ugnen på 250 gr. Skala potatisen och skär i klyftor, lägg i långpanna tillsammans med olja, salt och timjan och en pressad vitlöksklyfta. Sätt in i ugnen 1 timme. Rör om någon gång ibland. Strimla paprikan och skär fetaosten i tärningar. Mängden paprika, fetaost och tomater avgörs efter eget smak och tycke. Ta ut långpannan när den är färdig och lägg på kött, paprika fetaost och tomater. In i ugnen igen ca. 15 min. i 225 gr. Serveras med sås, sallad och färskt bröd.
  2. Tips: Gör såsen dagen innan så den hinner att dra sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.