Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sallad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Är bara såååå gott.... en perfekt sallad med tzatziki, nybakade ciabatta och ett glas vin till gör hela måltiden komplett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg allt du skär på skärbrädan i högar eller i små skålar.
  2. Skala och skär gurkan i kuber, gör likadant med tomaterna och skiva löken i tunna strimlor. Skär fetaosten i kuber
  3. Varva gurka, tomat, lök, fetaost och oliver i en stor skål, häll över rikligt med olivolja och strö över oregano/pizzakrydda. Låt salladen stå i rumstemperatur och dra åt sig olivoljan i 30 minuter.
  4. Ät den tillsammans med tzatziki, ciabatta och ett glas vin
  5. Ställ gärna fram en liten flaska med olivolja till den som vill ha mer för att doppa brödet i.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • natte 25 maj 2008

    de vär super gott :)

  • natte 25 maj 2008

    de vär super gott :)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Grekisk sallad = fetaost. Goooottt o nyttigt, oliver mmmm. Fem fina poäng, Lennart.

  • Robban66 9 juli 2011

    Grekisk sallad är underbart gott! Ett tips till dom som vill spetsa till det ytterligare: Köp en färdiggrillad kyckling som du delar i mindre bitar och ha med dessa i salladen. Då blir det lite matigare och ännu godare!

  • ullabrittj 14 juli 2011

    Grekisk sallad är alltid jättegott. Jag hade lite kvar efter en måltid så jag fyllde på med småtärnat, rimmat fläsk som knaperstektes. Det blev supergott och mättande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.